“Aku Tak Ready Lagi Lah, Tak Aci Betul”- Tak Sempat Rvqyah Dah Kena

Memang tidak dapat dinafikan, gangguan jin terhadap manusia seperti r4suk, s4ntau, siihir dan sebagainya seakan-akan sudah menjadi fenomena khususnya dalam kalangan masyarakat Melayu. Makhluk ini berupaya untuk berubah dari satu bentuk kepada satu bentuk yang lain yang kadangkala boleh mer4suki tubuh seseorang.

Kebiasaannya apabila berdepan dengan situasi seperti ini mereka pasti akan merujuk kepada pihak yang lebih berpengalaman untuk merawat individu yang ‘terk3na’ g4ngguan j1n ini. Namun, lain pula kisahnya dengan seorang pengamaI pervbatan, Ustaz Noradzri Medzlan apabila dia telah ‘dis3rang’ oleh seorang wanita yang dir4suk makhIuk haIus ketika hendak mer4watnya.

Aku tak sedia lagi lah.. Tak aci betul!!.. Bergegar otak aku. Halkum aku tenggelam dah.Tamparan wanita.😭

Posted by Norazri Medzlan on Thursday, February 13, 2020

Menerusi vide0 berdvrasi 0:05 saat yang dimuatnaik seorang pengamaI pervbatan, Ustaz Norazri Medzlan di laman Faceb0oknya, memaparkan dia sedang memakai sarung tangan untuk mer4wat seorang wanita yang dir4suki makhIuk haIus. Tetapi lain pula yang jadinya apabila ustaz ini secara tiba-tiba telah dit4mpar oleh wanita yang lengkap bertelekung tanpa sempat memulakan apa-apa bacaan untuk mer4watnya. Tidak cukup dengan itu, ustaz ini juga dilihat seperti dic3kik oleh wanita berkenaan sehingga dia terpaksa bergeIut untuk meIepaskan dirinya.

“Aku tak sedia lagi lah. Tak aci betul! Bergegar 0tak aku. HaIkum aku tenggelam dah. Tamp4ran wanita.”

‘Tak tahu nak gelak ke nak kesian’

Vide0 tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna media sosiaI dan rata-rata daripada mereka terhibur melihat tindakan sp0ntan wanita berkenaan. Malah, tidak kurang juga ada di antara mereka yang bersimpati dengan nasib yang menimpa pengamaI pervbatan itu.

Sumber: Norazri Medzlan, sinarkini

Be the first to comment on "“Aku Tak Ready Lagi Lah, Tak Aci Betul”- Tak Sempat Rvqyah Dah Kena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*