“Pergi Bervbat Ingatkan Terkena Bvatan 0rang Tapi Rvpanya”- Mamat Khalid Terp4ksa Di K0makan 21 Hari

Pengarah Mamat Khalid bersyukur kerana keadaan kesihatannya kini semakin baik.

Menurut Mamat, sebelum ini pernah mendapatkan raw4tan tradisi0nal kerana menyangka terkena bu4tan orang.

“Mula-mula rasa susah nak bern4fas dan waktu itu saya tertanya-tanya mengapa jadi begini. Pernah juga terfikir yang saya terkena bu4tan orang itu yang saya cuba beruba cara tradisi0nal.

“Tapi bila tak surut dan s4kit semakin teruk saya pun ke hospital dan doktor sahkan saya menghidap pneum0nia. Waktu itu p4ru-p4ru sudah dipenuhi air.

“D0ktor juga membuat keputusan untuk menidurkan saya selama 21 hari akibat masalah tersebut. Kalau tak silap jangka masa paling minimum untuk dik0makan pada manusia hanya selama 15 hari.

“Saya juga perlu melakukan di4lisis sebanyak 13 kali sedangkan orang lain tidak sebanyak itu,” jelasnya kepada Gempak.

Terdahulu, Mamat atau nama sebenarnya Mohamad Mohamad Khalid pernah dimasukkan di Unit Raw4tan R4pi (lCU) di sebuah pusat pervbatan swasta di Petaling Jaya akibat Iebihan air dalam badan hujung Januari tahun lalu.

Kemudian Mamat sekali lagi dimasukkan ke lCU di sebuah pvsat pervbatan Ipoh, Perak selepas mengaIami ses4k nafas Oktober lalu.

Dalam perkembangan lain, filem terbaru arahan Mamat Khalid berjudul Rock 4 – Rockers Never Dai akan ditayangkan pada 20 Februari ini.

 

View this post on Instagram

 

Premiere Show Rock 4!!! Best2… kome semua sporting… thanks semua yg datang support Filem Rock 4… ehee 😁

A post shared by Mamat Khalid (@khalidmamat) on

Filem terbitan Primeworks Studios ini menampilkan pelakon Hazama, Bulan Terry, Sharwani NS, Adam John dan Nazimi Fahmi.

Selain itu, Rock 4 – Rockers Never Dai turut menampilkan Datuk Awie, Khir Rahman, Madnoor Hendrix, Edrie Hashim, Pekin Ibrahim dan Kamarool Yusof sebagai bintang undangan.

Sumber: ig mamat khalid, gempak

Be the first to comment on "“Pergi Bervbat Ingatkan Terkena Bvatan 0rang Tapi Rvpanya”- Mamat Khalid Terp4ksa Di K0makan 21 Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*