“Parents You Tak Aj@r?”- Kerana Muat Naik Sikap Bu ruk Org Awam, Catriona Ross Dikr1tik

Gara-gara memuat naik foto sikap bvruk orang awam, pelak0n Catriona Ross dikr1tik oleh seorang pengikutnya menerusi mesej peribadi akaun Instagram (IG) miliknya.

Pengikut tersebut mengkr1tik Catriona selepas memuat naik foto samp@h di tempat parkir yang dipercayai dibvang oleh orang awam keluar dari kereta mereka berserta kapsyen.

“Malaysians, jangan be so typical ok. Kenapa you all suka kemas kereta kemudian s@mpah dibvang keluar kereta macam ni eh? Parents you tak ajar or you memang typicaI Malaysia yang peng0tor? PemaIas,” tulis Catriona.

Kemudian seorang netizen terus mengkr1tiknya di dalam mesej peribadinya merujuk foto tersebut.

“Kau nak k0yak kenapa? Bukan buang dalam kereta kau,” kritik netizen tersebut.

Catriona mend3dahkan perkara tersebut menerusi paparan skrin yang dimuat naik ke dalam entri di IG.

Catriona kemudian membaIas kembali kr1tikan tersebut di dalam kapsyen di entri tersebut.

“When i posted about

#TypicaI people, memang pungggung panas. Tak senang duduk. Faham. Sebab tu ciri-ciri orang bersaIah.

“Belajarlah dari kesaIahan. Jika kesaIahan di dalam gambar itu bukan smpah awak, Jadi jangan ‘temb@k’ saya begitu.

“Jangan jadi manusia #TypicaI please. Belajar, go back to school and learn common sense.

“Siapa perangai sama macam ni angkat tangan? Siapa suka kemas kereta lepas tu kau hvmban s@mpah kau kat parking lot and kat jalan raya? Siapa?,” tulisnya.

Entri tersebut bagaimana pun mendapat sokongan rakan artsi serta pengikutnya yang bersetuju dengan pendapat Catriona. Malah ramai yang berang dengan sikap netizennya yang tidak masuk akaI.

Sumber: gempak

Be the first to comment on "“Parents You Tak Aj@r?”- Kerana Muat Naik Sikap Bu ruk Org Awam, Catriona Ross Dikr1tik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*