“BataIkan Je Trip Tu, 150K BoIeh Dicari”- Aeril Zafril & Wawa Dalam DiIema

PeIakon Aeril Zafril mencvri perhatian wargamaya apabila mahu membataIkan percutian yang dirancang bersama keluarga ke negara Eropah.

Menerusi laman sosiaI lnstagram, Aeril berkongsi dilema yang dihadapinya gara-gara pihak agensi pelancongan tetap mahu membatalkan trip tersebut.

“Saya, isteri dan team sepatutnya pergi ke Eropah Ahad ni tapi pihak agensi kata tak boleh tunda atau dapat pulangan wang balik sebab kami pergi dalam kumpulan.

“Jadi kena pergi jugak, airline tak bagi tukar tarikh katanya. Memang tak boleh tukar tarikh ke? Macam mana ya? Kalau tak pergi pulak, mau kena bvrn dalam 150,000,” tulis Aeril menerusi ruangan kapsyen.

Hasil tinjauan Gempak di ruangan komen, rata-rata wargamaya menyokong tindakan Aeril dan isterinya peIakon Wawa Zainal untuk membatalkan lawatan ke negara Eropah.

Malah, ramai yang memberikan cadangan agar Aeril membuat perbincangan bersama agensi pelancongan tersebut untuk urusan penundaan ataupun mendapatkan wang bayaran kembali.

“Batalkan trip tu, untuk kesejahteraan negara dan keluarga,” sokong seorang wargamaya.

“Sebahagian daripada negara Eropah dah ada perintah berkvrung. Di Itali sahaja dan ada banyak kem@tian dalam masa 24 jam. Tolong jangan pergi,” kata seorang wargamaya.

“Cuba la bincang dengan agensi pelancongan tu mana tau boleh tunda. Memang la orang kata kesihatan lebih penting tapi ada tak sesiapa tahu macam mana s@kitnya jugak nak cari dan kumpul duit sebanyak tu,” ujar seorang wargamaya.

“Kesihatan lagi mahal daripada duit 150,000 yang bvrn tu. Jangan bah4yakan ny@wa,” komen seorang wargamaya.

“Untuk keseIamatan, jangan pergi. Duit boleh cari nyawa satu je,” luah seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini entri tersebut telah menerima hampir 1,100 komen daripada wargamaya.

Sumber: ig Aeril, gempak

Be the first to comment on "“BataIkan Je Trip Tu, 150K BoIeh Dicari”- Aeril Zafril & Wawa Dalam DiIema"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*