[VIDEO] Budak Tak Pakai Helmet Dikej4r Polis Trafik J4tuh Terserret Ke Bahu Jalan!

Susulan video vir4l ins1den seorang pelajar yang melarikan diri sebelum terbab4s ketika diminta berhenti oleh anggota trafik di Jalan Pasir Mas – Bunut Susu, pada 13 Febuari lepas. “Pihak polis tidak menahan, sebaliknya hanya mengeluarkan sam4n ke atas seorang pelajar terbabit. Bahkan pelajar yang berusia 16 tahun itu turut dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan sebagai pesak1t luar kerana keceder4an yang dialami tidak par4h.”

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Senior Asisten Komisioner, SAC Abdullah Mat Piah, berkata lima sam4n dikeluarkan ke atas pelajar berkenaan termasuk pemilik motosikal itu. “Semasa anggota trafik membuat rondaan, tiba-tiba sebuah motosikal melarikan diri dan terlangg4r lopak dan terj4tuh. Polis bawa ke balai dan kenakan lima sam4n. Tiada lesen, tidak pakai topi keledar, tiada nombor pendaftaran, tuan punya motor pun kita sam4n, motor kita tahan di balai.”

Fenomena kanak-kanak dan remaja menaiki motosikal tanpa lesen di Malaysia kini merupakan satu perkara biasa. Hal ini boleh mengak1batkan potensi yang tinggi untuk mennyeb4bkan kemalang4n berlaku kepada pengguna jalan raya yang tidak bersalah. Mereka kebanyakannya tidak mempunyai lesen memandu yang sah. Kadang-kadang walaupun telah sering dinasihati suipaya tidak memandu motosikal tanpa lesen tapi golongan ini masih berdeg1l.

Dinasihatkan kepada pengguna jalan raya terutama remaja supaya menurut arahan walaupun mereka melakukan kesalahan lalulintas kerana tind4kan melarikan diri apabila diarahkan berhenti akan mengundang pelbagai bahay4.

AMAR4N DAH DIBERI, TETAP TAK NAK BERHENTI! Aks1 kejar-mengejar antara polis trafik dan budak tak pakai helmet.

Lokasi: Jalan Pasir Mas – Bunut Susu, Kelantan

Sumber: Viral.my

Be the first to comment on "[VIDEO] Budak Tak Pakai Helmet Dikej4r Polis Trafik J4tuh Terserret Ke Bahu Jalan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*