[Video] Seorang pemandu m4buk kena TUMBOK di Melaka

Inilah yang kita bimb4ngi akan berlaku apabila rakyat jelata sudah mula melu4t dan bos4n dengan fenomena pemandu m4buk yang tidak pernah ser1k meskipun telah diberi amar4n berulang kali oleh pihak berkuasa supaya tidak memandu dalam keadaan m4buk.

Kedeg1lan golongan ini yang masih memandang ringan amar4n pihak berkuasa ini jelas dalam kejadian kem4langan yang disebabkan oleh puak-puak mereka yang berlaku hampir setiap hari. Walaupun sudah ada yang diambil tind4kan penjar4 dan dend4 namun, ternyata ia tidak men4kutkan mereka.

Di dalam kejadian terbaru yang berlaku di Melaka, seorang pemandu m4buk yang telah menyebabkan kem4langan telah ditumb0k beberapa kali oleh pengguna jalan raya yang lain. Ini tidak lain dan tidak bukan ialah kerana tidak tahan lagi dengan karen4h golongn yang mementingkan diri sendiri ini.

Kata orang kesabaran ada hadnya. Itulah yang berlaku di Bukit Rambai Melaka mlm tadi. Salah satu kereta yang terbabit ada kanak2. Yang membuatkan orang lain hilang sabar ialah golongan ini hanya mementingkan hak mereka untuk ‘minum’ tetapi mengabaikan hak orang lain untuk hidup selamat.

Apakah hak untuk ‘minum’ ini paspot untuk menyusahkan org lain? Saksikan video…

Sumber; Fuad Rahman TV

Be the first to comment on "[Video] Seorang pemandu m4buk kena TUMBOK di Melaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*