Malaysia diiktiraf sebagai 5 negara terbaik di dunia mengawal pend3mik

Dalam sidang media Keselamatan Pend3mik C0vid-19 yang disampaikan oleh Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri sebentar tadi, beliau telah memaklumkan bahawa Malaysia merupakan antara 5 negara terbaik dalam mengawal C0vid-19.

Pengiktirafan tersebut dibuat menerusi satu tinjauan global apabila Malaysia menjadi antara 5 negara terbaik meng3kang pend3mik C0vid-19 di dunia.

Peng0rbanan besar semua pihak

Menurut Datuk Seri Ismail Sabri lagi, kejayaan ini adalah dari peng0rbanan dan usaha gigih barisan hadapan yang dipimpin oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin membantu negara dalam melandaikan keluk perkembangan C0vid-19 sehingga k3s menjunam kepada 1 angka beberapa hari lepas

Dengan kerjasama tuan-tuan semua, seluruh rakyat Malaysia, serta pengorbanan besar fr0ntliner, kita berjaya meratakan legnkung penuIaran C0vid-29 .

“Dibawah pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin, Malaysia berjaya menjadi salah satu negara contoh dalam usaha meng3kang C0vid-19.”

Kepatuhan rakyat bantu kawal C0vid-19

“Penerimaan rakyat  terhadap tind4kan kerajaan mendapat pengiktirafan dalam satu tinjauan gobal apabila Malaysia menjadi antara 5 negara terbaik dunia dalam penerimaan rakyat.”

Kenyataan tersebut dimaklumkan oleh Menteri Keselamatan sebelum memberitahu bahawa hari ini merupakan hari terakhir beliau bersiaran setiap hari dalam lap0ran perkembangan C0vid-19 berkaitan keselamatan.

Hal itu berikutan selepas ini sidang media akan hanya dilakukan 3 kali seminggu dan tidak setiap hari seperti 3 bulan kebelakangan ini.

Sumber : Bernama, Harian Metro

Via OMM

Be the first to comment on "Malaysia diiktiraf sebagai 5 negara terbaik di dunia mengawal pend3mik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*