Sanggup tidur di pejabat, bakti Dr Norhayati demi seIaras data C0vid-19

samping kiri dan kanan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah setiap kali sidang media C0vid-19, pastinya mata rakyat Malaysia tertumpu kepada satu sos0k wanita yang sama-sama berdiri menghadap media bagi menjawab segala persoalan wartawan.

unsung her0!

Dr  Norhayati Rusli yang juga merupakan Pengarah Bahagian Kawalan Penyakit sejak 26 November 2018 telah dianggap wirawati oleh rakyat Malaysia kerana turut sama menjadi ‘orang paling depan’ dalam barisan meIawan C0vid-19.

Menerusi perkongsian daripada Facebook yang tular sejak beberapa hari lepas daripada seorang pengguna dikenali sebagai Salahuddinyusuf Ibnayubbi, dia telah menceritakan perihal peng0rbanan yang diIakukan oleh Dr Norhayati Rusli.

Sampai tidur di pejabat.

Menerusi daripada muat naik itu lagi, Dr Norhayati turut did4kwa sanggup bers3ngkang mata sehingga larut malam bagi memastikan setiap data-data penting pend3mik ini sempurna sebelum bertemu media.

Muncul apabila diseru

Berkhidmat dalam Kementerian Kesihatan Malaysia, tugas getir yang dipikul bersama-sama dengan pejuang barisan hadapan adalah satu perkara besar yang perlu diberi fokus. Jadi, beliau pasti sentiasa bersedia dalam apa juga keadaan ketika negara berdepan gel0mbang C0vid-19.

Terbaik Puan!

Sehubungan dengan perkongsian pengguna media sosi4l yang dimuat naik menerusi laman Facebook Sukarelawan C0vid-19 M’sia itu, rata-rata warganet telah berasa kagum dengan perng0rbanan ‘wirawati negara’ tersebut.

Mereka juga turut mengucapkan ribuan terima kasih diatas bakti dan jasa Dr Norhayati dalam menyiapkan segala data-data penting bagi perkembangan c0vid-19 di Malaysia setiap hari.

TuIang belakang uruskan data2

Terima kasih kerana sama2 berju@ng

Sumber : Salahuddinyusuf Ibnayubbi (Sukarelawan C0vid-19 M’sia)

Via OMM

Be the first to comment on "Sanggup tidur di pejabat, bakti Dr Norhayati demi seIaras data C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*