“KentaI hatinya…” – Suami 0KU, terharu isteri sanggup tungg@ng motorsikal dari KL ke Perak

Baru-baru ini tular, satu tweet memaparkan seorang isteri menungg@ng motorsikal sambil dirakam oleh suaminya yang memandu kereta di atas lebuh raya..

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa bukan suami yang menungg@ng motorsikal? Untuk pengetahuan ramai kisah pasangan ini pernah tular iaitu, Muhamad Firdaus Ibrahim, bekas atlet tenis paraIimpik dan isterinya, Siti Fatimah Mohd Nor.

Isteri hati k3ntal

Firdaus, lump0h kedua belah kakinya selepas terIibat dalam kemal4ngan ketika berusia 16 tahun. Sejak daripada itulah pergerakan menjadi semakin terbatas.

Menurutnya, dia dan isteri terp4ksa berpindah ke Ipoh selepas mendapat pekerjaan baru, jadi selepas tamat PKPB mereka mula meranc4ng untuk berpindah.

Isteri dah biasa ride jauh2

Isterinya menawarkan diri untuk membawa motorsikal tersebut balik ke Ipoh dari KL, kerana sebelum isterinya memang sudah biasa menungg4ng dalam perjalanan jauh.

“Isteri kata dia dah biasa ‘ride’ jauh-jauh waktu zaman belajar dulu. Selalu ulang alik dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) ke kampungnya Marang,Terengganu. Orangnya kecil, tapi berjiwa besar…”

Ikut dari belakang

Risau akan kesel@matan isteri, sepanjang perjalanan Firdaus memang mengikut isterinya daripada belakang, dalam jarak 100 meter.

“Saya akan berada di belakang dia dalam jarak 100 meter . Kalau banyak sangat kereta beratur belakang, baru saya laju sikit.  Lepas tu saya berhenti dan tunggu dia pintas saya semula…”

Kesian dia, banyak kali saya ucap terima kasih

Jauh di sudut hati Firdaus, jika dia mampu mungkin dialah yang menungg@ng motorsikal tersebut. Namun, mujurlah dia mempunyai isteri yang berjiwa kentaI dan sanggup berk0rban deminya.

“Saya rasa kesi@n dekat dia, banyak kali saya mintak maaf . Banyak kali saya ucap terima kasih kerana sanggup susah senang…”

Setakat ini, video di tweet Firdaus semakin mendapat perhatian netizen, malah ada yang mempersoalkan mengapa dia tidak menggunakan khidmat pos. Firdaus berkata, isterinya yang sudah menawar dari awal lagi untuk bawa motorsikal tersebut.

Mendapat sebanyak 27,000 kali retweet, rata-rata netizen bagaimana pun kagum dengan pasangan tersebut. Semoga mereka suami isteri terus bahagia dan menjadi inspirasi kepada masyarakat di luar sana.

Sumber : Gempak & Muhamad Firdaus Ibrahim

Via OMM

[VIDEO] Nourul Depp TerkiIan Ditengk!ng P0lis KLIA

 

Be the first to comment on "“KentaI hatinya…” – Suami 0KU, terharu isteri sanggup tungg@ng motorsikal dari KL ke Perak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*