lbu Cekal Naik Motosikal, Redah Hujan 30 KM Hantar Anak Daftar Masuk Universiti

Peng0rbanan seorang ibu tidak terhenti hanya selepas melahirkan anak, tetapi selagi h4yat dikandung badan, ibu tidak akan pernah berhenti untuk memberikan yang terbaik buat zvriatnya.

Baru-baru ini tuIar mengenai kisah seorang ibu, dikenali sebagai Jumiati Masud dengan cekal menaiki motosikal dalam hujan lebat sejauh 30 kilometer (km) untuk menghantar anaknya mendaftar anak ke universiti.

Ibu sanggup redah hujan

Menerusi laporan Harian Metro, anaknya, Muhammad Izzulhaq Mohamed Hasnan, 19, telah berjaya untuk menyambung pengajian di Universiti Sains Malaysia (USM) bagi sesi 2020/2021.

Dua beranak untuk menaiki motorsikal dari Simpang Ampat, Seberang Perai menuju ke USM. Kecekalan ibunya, antara yang menjadi perhatian di hari kedua pendaftaran penuntut baharu secara pandu lalu di universiti berkenaan.

Berk0rban apa sahaja demi anak

Hasnan berkata, ibu tetap berkeras menghantarnya meskipun dia boleh pergi menaiki bas, kerana ibunya tidak mahu melepaskan detik manis melihat sendiri anak berjaya masuk ke Universiti.

Difahamkan, Jumiati mendapatkan punca rezeki dengan berjual kuih, namun ibu berusia 53 tahun menegaskan sanggup berk0rban apa sahaja demi melihat anaknya berjaya.

“Biarlah dia di sini sahaja kerana penginapan pelajar lebih selesa dengan kemudahan rangkaian internet bagi memudahkannya belajar secara dalam talian…”

“Seorang ibu akan berk0rban apa saja demi anaknya dan saya harap susah payah ini akan menjadi pemb4kar semangat kepada Muhammad Izzulhaq supaya belajar bersungguh-sungguh…”

Semoga adik Hasnan berjaya dalam pelajaran dan menjadi seorang anak yang mampu membalas jasa orang tua.

Sumber : Harian Metro & Penang kini

Be the first to comment on "lbu Cekal Naik Motosikal, Redah Hujan 30 KM Hantar Anak Daftar Masuk Universiti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*