Lastik sampai Iebam, remaja buIi wanita warga emas serah diri pada poIis

TuIar di media sosial baru-baru ini, mengenai sebuah video yang memaparkan seorang wanita warga emas dibuIi dan digangggu oleh sekumpulan remaja.

Menerusi laporan Kosmo Online, difahamkan empat remaja berusia antara 15 hingga 18 tahun yang did4kwa telah membuIi wanita warga emas itu, telah menyerah diri di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Bachok semalam.

BuIi orang tua, remaja datang serah diri
Menurut Ketua PoIis Daerah Bachok, Deputi Suprintendan Samsulmuddin Sulaiman, keempat-empat remaja itu telah ditahan reman dan akan dihadapkan di Mahkamah Pasir Puteh di sini hari ini.

Sementara itu, Wan Bidah Wan Deraman, 67, yang menjadi mangsa buli di Banggol Pauh, Bekelam, mengadu dia diIastik oleh remaja terbabit sehingga mengalami Iebam dan s4kit pada bahagian le­ngan.

Kes Buli Warga Emas

Minta PDRM siasatan kejadian buli dan kurang ajar kumpulan pemuda terhadap nenek ini.Lokasi : Kg Banggol Pauh,Chap,Bachok Kelantan#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Thursday, October 1, 2020

Kena Iastik sampai Iebam

Wan Bidah Wan Deraman berkata, kejadian berlaku ketika dia dalam perjalanan pulang ke rumah, sebelum didatangi sekumpulan remaja di mana salah seorangnya adalah anak sepupunya.

“Saya menjerit sekuat-kuatnya merayu agar mereka tidak mela­stik saya kerana bimbang mata menjadi bvta…”

Bi4dap sangat!

Mereka bertindak bi@dap dengan men3ndang dan meIastik Wan Bidah, membuatkan wanita warga emas itu berlari sambil menjer1t ketakvtan.

“Saya kemudian cuba memukuI kumpulan lelaki itu de­ngan menggunakan payung sebelum terus meIarikan diri. Saya sering diganggu kumpulan yang sama dan kini tr4uma untuk keluar bersendirian…”

Diharapkan, kumpulan remaja bi4dap itu mendapat hukvman yang setimpal, dan memohon maaf kepada warga emas yang telah mereka buIi.

Sumber : Kosmo Online, omm

Be the first to comment on "Lastik sampai Iebam, remaja buIi wanita warga emas serah diri pada poIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*