[VIDEO] “Nak bayar guna apa?” -Tak pakai peIitup muka, geIandangan dik0mpaun RM2,000

Sejak penuIaran pand3mik C0VID-19, pihak ker@jaan mengambil langkah berjaga-jaga dengan cara melaksanakan pr0sedur 0perasi standard (S0P) untuk membend0ng C0VID-19.

Antara tind4kan yang dikenakan adalah k0mpaun bagi individu yang gagaI mematuhi S0P yang telah ditetapkan.

Nak dijadikan cerita aru-baru ini, kec0h di media s0sial apabila seorang pengguna Twitter @elfucir memuat naik sebuah video memaparkan golongan gel4ndangan dikenakan k0mpaun sebanyak RM2,000 kerana tidak memakai pelitup muka di tempat tidur mereka.

“S@man geIandangan RM2,000, mereka nak bayar pakai apa?”

Namun apa yang lebih mengej0tkan adalah, ada segelintir mereka yang dik0mpaun tetapi tidak mempunyai wang untuk membeli tilam dan hanya menggunakan kotak untuk tidur..

Berikutan itu, net!zen memberi reaksi terkej0t terhadap perkongsian berkenaan dan tidak bersetuju dengan k0mpaun yang dikenakan terhadap mereka.

Netizen menganggap tind4kan itu tidak patut dilakukan dan jika golongan itu boleh menjelaskan k0mpaun sebanyak RM2,000, sudah tentu mereka tidak akan menjadi geIandangan.

Kejar KPI ke?

S@man geIandangan, ingat dia ada rumah ke?

Tugas dan amanah apa macam ni, hil4ng respect

Ni lah jadinya kalau budi bicara ke laut

Tak boleh fikir keadaan orang lain.

Duit nak beli makan seharian pun belum tentu ada

Difahamkan lokasi kej4dian ini berlaku di Pudu, Kuala Lumpur di mana tempat tersebut sememangnya kerap menjadi pilihan gelandangan untuk tidur secara beramai-ramai.

Tonton video penuh:

Sumber: Twitter @elfucir

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] “Nak bayar guna apa?” -Tak pakai peIitup muka, geIandangan dik0mpaun RM2,000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*