“Allah pilih dia wakiI kita di G@za” -Firdaus W0ng nak beri saguhati buat Nadir Al-Nuri

Seperti yang ramai tahu, sebelum ini pendkwah beb@s Firdaus W0ng yang berpegang pada prins!p kebenaran, lantang memaklumkan kepada orang ramai bahawa beliau memberi sok0ngan penuh terhadap penyanyi rap Caprice.

Kali ini, Firdaus menunjukkan sok0ngannya kepada Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G@za Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri dan ingin menghadiahkan wang saguhati buatnya.

Menurut pemilik nama Firdaus W0ng Wai Hung tersebut, dia ingin menghulurkan wang saguhati itu selepas mendengar penjelasan penuh terperinci oleh saudara Nadir sewaktu pr0gram T0wnhall CGM tersebut.

Menurut pemilik nama Firdaus W0ng Wai Hung tersebut, dia ingin menghulurkan wang saguhati itu selepas mendengar penjelasan penuh terperinci oleh saudara Nadir sewaktu program Townhall CGM tersebut.

Berhasrat ingin beri saguhati buat Nadir.

“Selesai pr0gram, saya minta Muhammad Nadir bagi nombor akaun peribadi untuk kami berikan sedikit saguhati. Dalam hati saya, Allah pilih dia (Muhammad Nadir) wakil kita di G@za,” katanya.

Nadir tolak, minta sumbang ke pada CGM.

Bagaimanapun, Firdaus bercerita bahawa Muhammad Nadir telah men0lak wang saguhati itu tetapi meminta untuk menyumbang kepada CGM.

Justeru itu, beliau mendoakan semoga Allah merahmati serta memelihara saudara Nadir dan berpendapat Allah telah memilih Nadir sebagai wakil Malaysia di G@za.

Terdahulu, Nadir dalam sesi townhall menegaskan hanya mengambil 3 peratus daripada dana RM20 juta untuk membayar tenaga kerja pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

PenjeIasan itu sekali gus telah menjawab persoalan Pendkwah P0pular, Ebit Lew yang mempersoal tentang dana yang disalurkan kepada CGM.

Sumber: Twitter Firdaus Wong

Via omm

Be the first to comment on "“Allah pilih dia wakiI kita di G@za” -Firdaus W0ng nak beri saguhati buat Nadir Al-Nuri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*