[VIDEO] Keliling t0lak basikal jual aiskrim, pakcik terg@mam pemuda datang hulur sumbangan

Waktu-waktu suk@r seperti sekarang rasanya tidak salah untuk kita saling membantu. Apa saIahnya untuk kita saling menyok0ng jualan-jualan peniaga kecil agar mereka dapat memperoleh m0dal untuk berniaga keesokan harinya.

Jual aiskrim guna basikal.

Menerusi perkongsian seorang pemuda dikenali sebagai @Fayadg0jes di aplikasi TikT0knya, dia telah berkongsi satu video ketika membeli aiskrim dari seorang pakcik yang berjualan menggunakan basikal.

Dalam cuaca pan@s terik sebegitu, warga emas tersebut masih gigih men0lak basikalnya mengelilingi kawasan berkenaan untuk menjual aiskrim.

Terg@mam terima sumbangan.

Selepas video tersebut memperoleh tontonan sehingga ratusan ribu viewers di apIikasi TikT0k, ramai yang meninggalkan mesej kepada @fayadgojez untuk menghulurkan sedikit sumbangan kepada pakcik tersebut bagi mengembirakan hatinya.

Jadi, pemuda itu sekali lagi mencari pakcik berkenaan dan bertemu dengannya untuk memberikan sumbangan yang telah diamanahkan untuk disampaikan.

Semoga kedua-duanya dipermudahkan urusan.

Jelas kelihatan wajah terg@mam pakcik tersebut yang disapa dan diberikan sampul duit kepadanya. Dalam kapsyen yang ditinggalkan oleh @fayadgojez, dia mendoakan agar pakcik tersebut terus dimurahkan rezeki dan memberitahu hasil sumbangan itu adalah dari foll0wers di TikT0k yang sudi berkongsi rezeki kepada warga emas terbabit.

Sehubungan dengan perkongsian berkenaan, rata-rata warganet telah tampil meninggalkan k0men dengan turut sama mendoakan agar rezeki pakcik penjual aiskrim itu terus dimurahkan dan mengucapkan terima kasih kepada mereka yang bermurah hati menghulurkan sumbangan.

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Keliling t0lak basikal jual aiskrim, pakcik terg@mam pemuda datang hulur sumbangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*