Kak KM naik h4ntv kena tegvr pendakwah pagi tadi,

Ditudvh duit tak berkat, Kak KM meng4muk nama kena petik pendakwah selebriti – “Aku bukan jual benda h4ram”
NAMA menjadi sensasi secara tiba-tiba, usahawan kontr0versi iaitu Liana Rosli berang dengan tindakan seorang pendakwah selebriti.

Ujar Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, dia berasa marah apabila individu tersebut mengaitkan sentlmen agama dengan perniagaannya.

“Aku memang tak puas hatl sebab dia cakap berniaga dengan cara berd0sa, aku bukan jual benda hram dan kenapa nak cakap aku berd0sa dan duit aku tak berkat?

“Kau jangan ambil kerja tuhan dan ini aku dah cakap banyak kali, bukan nak kurang ajar… aku tak takut nak cakap dengan kau, kalau kau nak datang face to face dengan aku, aku tak takvt!” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, usahawan ini tidak menolok teguran yang diterima namun biarlah ia dilakukan di saluran yang betul.

“Kita kena tengok cara orang tegur, kalau cara tegur kurang ajar macam ini, maaflah kalau jumpa depan-depan pun aku memang tak akan hormat kau!

minit ke kak km ckp macam,aku bukan jual bab*?

artikel sebelum ini

Selepas kerap disebut (tag) oleh seorang pengguna media soslal di laman Instagram pada akaun anak pelakon veteran Normah Damanhuri yang dikenali sebagai Kak KMPencetus Ummah(PU)  Syed meluahkan dirinya sudah pu4s menasihati wanita tersebut dan kini hanya mampu berdoa buatnya.

Suami Dan Ahli Keluarga Wajib Tegvr

Kontr0versi mengenai Kak KM atau nama sebenanya Liana Rosli sudah tidak aslng lagi di Malaysia, penampilannya yang s3ksi sering menjadi bualan h4ngat orang ramai apatah lagi usahawan tersebut kini sedang s4rat berbadan dua.

Untuk rekod, ramai pihak sudah memberi tegvran dan menasihatinya termasuklah pendakwah terkenal ini namun usaha tersebut tidak membuahkan hasil.

PU Syed juga meluahkan, seharusnya suami dan ahli keluarga terdekatnya wajib menegvr dan menasihati wanita tersebut agar dapat menutup 4urat dari tatapan umum.

“Untuk maklumanmu, @duniaakhirzamankita ambe dah beberapa kali tegvr kak KM ni. Namun tiada hasil.. Kita hanya mampu doa.. Moga dia sedar..

Tubvhnya itu bukan seperti ha1wan yang boleh ditonton senang-senang oleh m4khluk lain.. Kecuali mahramnya sahaja

Jika dia ada suami.. Maka suaminyalah yang perlu tegvr dan jika tak ditegvr.. Berd0salah dia.. Bahkan d4yus! Tetapi jika dia tiada suami.. ibu ayahnya.. Adik-beradiknya wajib menegvr beliau..” tegas PU Syed

Selain itu, PU Syed turut menyentvh soal perniagaannya di mana jika perniagaan yang dijalankan dengan cara berd0sa pasti akan memiliki rezeki yang tidak berkat.

“Bahagian dunia ni sementara sahaja.. Cel4ka di akhlrat adalah yang paling sengs4ra.. Berniaga dengan cara d0sa.. Maka rezekimu tidak berkat.. Bahkan mendatangkan d0sa.” katanya lagi

Mahu Pihak Berwajib Kuatkuasa Pemakaian Patuh Syariat

Menyentvh soal pemakaian sksi Kak KM, pendakwah bebas ini berkongsi cadangan kepada pihak berwajib agar menguatkuasakan pemakaian patuh syariat kepada semua umat Islam di Malaysia.

Ini adalah kerana di Malaysia, d0sa mended4hkan 4urat dirasakan ‘normal’ dalam diri masyarakat Muslim dan disifatkan menormalisasikan d0sa seperti ini sangat merbhaya.

“Ambe mohon pihak berwajib agar kuat kuasakan pemakaian patuh syariat kepada semua umat Islam di Malaysia.. Gubal undang-undang agar boleh s4man atau penj4rakan mereka yang mended4hkan 4urat dikhalayak!!

Walaupun tak ada hukvman hudvd dalam isv ini.. Namun takzir masih wujud.. Kerana menjaga maslahah.. Namun apa yang pasti..

Mended4hkan 4urat adalah s4lah satu perbuatan d0sa yang terasa ‘normal’ sahaja bila dilakukan.. Inilah normalisasikan d0sa yang sangat berb4haya..” ujarnya

Netizen Setuju Dengan Cadangan PU Syed

Melihat hantaran pendakwah tersebut di Instagram, ramai yang bersetuju dengan pandangan PU Syed agar kerjaan dapat menggubal semula undng-undng dan mengvatkuasakan pemakaian patuh syariat di hadapan umum.

“Iya! Saya sokong agar pihak berwajib kuatkuasakan pemakaian patuh syariat di tempat umum iaitu di khlayak ramai terutamanya.”

“Saya sokong perenggan ke-4.. Kerjaan patutnya kuasakan pemakaian patuh syariat.. Jangan melmpau sangat dalam membuka 4urat, seolah-olah macam bukan orang Islam lagaknya.”

“Harap negeri lain dapat ikut contoh negeri Kelantan….. Setiap wanita wajib bertudung….” komen merekaSumber: murai.my via satkoba via TTW

Ditegur Tak Pandai Jaga Anak, Ini Pesanan Normah Damanhuri

Selepas beberapa video iklan jamu dianggap berunsur lvc4h menjadi vlral, Liana Rosli menjadi perhatian umum sehinggalah aksi spontannya menjadi krltlkan dan re4ksi negatif.

Komen netlzen sememangnya cukup pedas dan ksar sehinggakan mereka mel0ntar kata-kata bruk, c4c1 m4k1 dan sebagainya terhadapnya.

Liana Rosli merupakan anak kepada pelakon veteran, Normah Damanhuri. Ibu mana yang tak terkesan jikan anaknya sering dihlna di media soslal.

Dik3c4m sebagai ibu yang tidak pandai menjaga anak, ini resp0n Normah Damanhuri khas buat netlzen.

Anak-anak adalah anugerah teragung Tuhan. Jangan sedap mengherdlk dan menghina mereka. Apa pun mereka buat, jika anda saklt hati sekalipun usah l0ntar kata-kata berlapikkan kebenclan.

Normah turut meluahkan rasa tidak sanggup membaca krltikan netlzen yang menghlna dengan kej4m sekali.

Saya kenal anak-anak saya. Baik buruk mereka, saya tahu. Hati ibu mana yang sanggup membaca komen menghlna seperti itu. Jangan menilai mereka hanya dengan media soslal.

Saya menangls apabila anak-anak diperlaku begini. Ada juga yang kata saya tak pandai jaga anak? Jika mak anda pandai sangat jaga anak, kenapa kalian boleh menghlna orang sebegitu kej4m? tegasnya.

Walaupun anaknya melakukan aksl yang agak terlmpau, dia sering memberi nasihat dan akui Liana sememangnya memiliki karakter yang menghiburkan.

Tipulah kalau saya tidak m4rah. Saya selalu memberi nasihat, jangan terlmpau dalam melakukan sesuatu. Anak-anak dengar dan amalkan. Cuma kalau bab Liana, itu memang perangai dia, spontan dan menghiburkan.

Tidak sesekali dia terlintas untuk menyalahkan anak-anaknya kerana masing-masing sudah besar panjang. Apa yang must4hak, mereka sekeluarga bahagia.

Nak cakap apa, cakaplah. Yang penting, kami sekeluarga bahagia. Saya bangga dengan anak-anak. Kami memang cukup rapat. Tak suka tak mengapa, kita fokus kepada yang suka sahaja.

Dari sudut positif, bukan semua yang melemp4rkan kata-kata penghlnaan terhadap Liana. Pengikut Liana di laman soslal ada yang tidak menghkum video berkenaan, malah berasa kagum dengan gaya penyampaiannya.

Selain mendkwa jualan produknya makin meningkat, beliau juga berkata ramai peminat yang suka pada gayanya menunggu-nunggu video baru daripadanya.sumber

Sering Tampil Dengan Imej Berani, Anak Sulong Kak KM Jadi Bualan Ramai

Sebelum ini, Usahawan kosmetlk yang sentiasa sens4si iaitu Liana Rosli ada mendedikasikan satu ucapan khas buat anak sulungnya yang bernama Nabila yang kini sudah menginjak usia 17 tahun hari ini. Dilihat pada dalam hantaran tersebut, Liana yang juga anak kepada pelakon Normah Damanhuri itu mengakui dia cukup banga dengan anak perempuannya itu. “19 Disember, lahirlah anak sulong mama @nabilamalu.

Sejak akak (panggilan anak) lahir, akk tidur atas dada mama. Dari kecik akak anak yang bijak pandai. “Mama bangga dengan akak sebab akak anak yang baik, yang boleh harap jaga adik2. Akak anak yang dengar kata. Mama sayang akak sangat.Selalu mama fikir ‘kalau la aku tak ada, Bella mesti boleh jaga adik2 dia’,” coretnya menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram. Bahkan, kata Liana lagi, dia sentiasa mendoakan agara anak perempuannya itu dilindungi Allah dan mengecap kebhagaian.

“Mama sentiasa mendoakan kejayaan anak mama. Harini genap akak 17 tahun, akak dah besar. Semoga Allah lindungi anak mama walau di mana akak berada. “Mama nak akak gembira sebab dari kecil , akak anak yang selalu gelak, akak anak manja.” “Jaga diri ya anak. mama nak akak tahu, sampai bila pun akak boleh mintak mama apa sahaja,”jelasnya lagi. Hantaran tersebut turut mendapat resp0ns anaknya yang terharu dengan apa yang dilakukan Liana sebagai seorang ibu selama ini. “Mama..saya menangls. Selepas segala kes4lahan yang saya lakukan, mama masih tetap bangga saya sebagai anak. Terima kasih mama sebab sentiasa ada dengan akak walau dalam apa keadaan sekali pun,

” katanya di ruangan komen. Pada masa sama, Liana kemudian memberitahu bahawa rasa sayangnya kepada anak sulungnya itu tidak akan pernah pudar. Apa yang pasti, kata-kata Liana itu turut mengvndang rasa seb4k dalam kalangan pengikutnya. “Walau akak bvang mama sekalipun, mama takkan pernah bnci akak,” balasnya.

Rata-rata terharv dengan rasa kasih dan sayang yang ditunjukkan Liana sebagai seorang ibu “Alah alah..kenapa ucapan Kak KM ni buat kita nak nangls. “Sedihlah kapsyen kak sayang. Awak seorang ibu yang baik juga Liana. Semoga Allah rahmati awak dan keluarga. “Akak buat saya mengalir air mata pagi-pagi ini. Happy birthday Nabila. Jaga mama awak baik-baik,” komen sebahagian pengikutnya. Sebagai info, Liana atau lebih dikenali dengan panggilan Kak KM dikenali dengan perkongsian viIdeo dan gambar ‘mengvndang’ di media soslalnya dalam mempromosikan produk Bahkan, Liana sering juga menerima kec4man kerana penampilan im3j sksIIinya.

Sumber:f-uh.com

Be the first to comment on "Kak KM naik h4ntv kena tegvr pendakwah pagi tadi,"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*