Kini Giliran Ustazah Asma’ Pula Tegur KAK KM “Kami Bukan Melakukan Kerja Tuhan Tetapi”

Selepas Pencetvs Ummah (PU) Syed, kini tiba giliran pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun menegvr aksl keterlaluan seorang pengasas dalam mempr0mosikan produk.

 

Tulisnya dalam satu hantaran di Facebook, dalam memberi tegvran tiada siapa yang mengambil kerja Tuhan, sebaliknya mereka sedaya upaya melaksanakan tugas yang telah diperintahkan sebagai saudara Islam.

 

Saya juga sayang dan hormat kamu, tapi lebih sayang kepada masyarakat dan generasi anak-anak kita yang telah dirosak.kan minda dan akhl4k oleh sebahagian selebriti, inflvencer, founder produk dan sesiapa sahaja yang tidak berm0ral di media sosi4l.

 

Jelas Ustazah Asma’ lagi, teguran yang dibuat para pendakwah juga tidak bertujuan untuk menumpang populariti. Baginya pengaruh bukanlah satu kebanggaan sebaliknya hanya amanah untuk digunakan ke arah kebaikan.

 

Menurutnya, sebelum ini beliau kerap menerima aduan mengenai aksl-aksl gh4irah usahawan berkenaan yang dilakukan secara terbuka. Bukan usahawan itu sahaja, malah ramai dalam kalangan netlzen yang melakukan perkara sama.

Pendakwah ini turut menolak dkwaan teguran yang dibuat untuk menerakan segelintir orang. Katanya, sebagai umat Islam, adalah wajib untuk kita menyelamatkan saudara seagama seramai mungkin.

Ustazah Asma’ turut menegur usahawan itu yang seolah-olah menyalahkan Allah SWT kerana belum diberikan hidayah oleh-Nya. Malah, usahawan itu diminta berhenti memprom0sikan makslat secara terbuka di media soslal.

Kesalahan nyata dan sengaja dalam perkara agama oleh seorang ternama, selebriti, pembesar dan seumpamanya yang dilakukan di kh4layak, maka pandangan paling kuat ialah ditegvr di kh4layak ramai.

Seandainya kita sentiasa diberikan nikmat yang melimpah-ruah tanpa henti walaupun hidup dalam keadaan fasiq iaitu berterusan melakukan makslat yang nyata, berhati-hatilah dengan rezeki yang dikurniakan Maha Pemberi Rezeki kepada kita.

Pendakwah ini turut menyarankan institusi bertanggungjawab mengambil tlndakan segera dalam menangani isu kelvc4han secara terbuka ini.

Perkongsian penuh Ustazah Asma Harun:

Kredit: Ustazah Asma’ Harun

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Kini Giliran Ustazah Asma’ Pula Tegur KAK KM “Kami Bukan Melakukan Kerja Tuhan Tetapi”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*