“Anniversary kita yang ke-11, saya saklt dah 10 tahun,” – Elyana

Peminat industri hiburan Malaysia pastinya kenal dengan penyanyi dan pelakon hebat iaitu Erneelya Elyana Emrizal atau lebih mesra dikenali sebagai Elyana.

Dia sehingga kini masih mendapat tempat di hati masyarakat walaupun jarang keluar di kaca TV! Hebat sungguh ‘aura’ Elyana ni!

Terbaru, Elyana mendedahkan ulang tahun perkahwinannya bersama suami, Khairul Anuar Husin bakal memasuki tahun yang ke-11 bulan hadapan.

Menerusi satu perkongsian di laman Instagramnya, penyanyi yang juga merupakan anak kelahiran Shah Alam, Selangor ini turut menitipkan kata sayang buat suami tercinta.

“Bulan depan anniversary kita yang ke 11 tahun. Saya sakit dah 10 tahun. Umur awak pulak nak masuk 46 tahun.

”Umur kita beza 12 tahun. Tapi bertahun-tahun,di hati saya awak tetap nombor 1.

“Terima kasih sudi menjadi teman saya didunia. Semoga saya dapat teman awak di syurga,” tulisnya.

‘posting’ tersebut mendapat perhatian ramai dan rata-rata warga netlzen menitlpkan doa buat kesihatan Elyana sekeluarga.

Terdahulu, Elyana yang popular menerusi lagu Kalis Rindu ini membuat pendedahan menghldap knser limf0ma tahap empat pada 2017.

Elyana membuat pendedahan menghldap knser limf0ma tahap empat selepas tersingkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada tahun 2017.

Difahamkan, Knser tersebut turut menyer4ng dan mereb4k ke beberapa org4n badannya seperti rahlm, hati dan pngkal paha.

“Boleh dikatakan seluruh badan saya seperti dislat-slat dan dit0reh-t0reh. Jujur saya rasa lemah dan seakan-akan hilang arah, tidak tahu sampai bila mampu bertahan.”

“Dari bahagian pinggul, dada, belakang badan dan kaki semuanya sa­klt. Saklt yang tidak tahu bagaimana untuk saya ungkapkan.”

Pada Jun lalu, Elyana turut menjalani rwatan radi0terapl.

“Alhamdulillah, saya sudah boleh bernafas dengan baik. Cuma, rwatan radloterapl ini masih perlu dibuat kerana s3l-s3l knser itu masih ada di bahagian tertentu seperti hati dan plnggul.

“Jadi, kenalah dirwat lagi untuk pulih. Apapun, saya ucapkan terima kasih kepada anda semua yang sentiasa mendoakan keadaan kesihatan saya untuk cepat pulih. Malah, tak jemu juga memberi saya banyak kata-kata semangat untuk terus berjuang menghdapi penyaklt ini. Terima kasih juga kerana selalu menemani ‘live’ saya di Instagram,” katanya.

Elyana telah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Khairul Anuar Husin pada 2010, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Cinta Sumayyah, 10, serta memiliki anak angkat, Cahaya Ramadhani yang kini berusia dua tahun.

Sumber:mediakl

Be the first to comment on "“Anniversary kita yang ke-11, saya saklt dah 10 tahun,” – Elyana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*