[VIDEO] ClKGU Ini Kec3wa Bila Pentadbir Sek0lah Aslngkan Dia Kerana Tidak Vaksln. Cikgu Ini Tunjuk Dimana Dia Kena Aslng.

Video seorang guru mendkwa dia diaslngkan pihak sekoIah di sebuah bilik simpanan (st0r) tukang cuci yang tuI4r di media sos!al mendapat pelbagai re4ksi netlzen.

 

VIdeo berdurasi sekitar tiga minit itu menjadi tuIar pada apIikasi TikT0k yang dimuat naik pemilik akaun bernama Asda Yanti Mh sejak semalam dan sudah mencecah 1.2 juta tontonan sehingga kini.

 

Guuru salah sebuah sekolah menengah di Ipoh tersebut dipercayai diaslngkan pihak sek0lah ek0ran beliau belum menerima suntlkan v4ksin.

 

Video berkenaan memaparkan pendidik tersebut meluahkan rasa kes4I atas layanan yang diberi pihak sekolah terhadapnya.

 

 

Pada mulanya dia ditempatkan di st0r pendidikan jasmani, namun ditukarkan ke st0r tukang cuci atas aIasan ia merupakan kawasan laluan serta mempunyai banyak peralatan sukan.

Katanya, bilik setor tukang cuci tersebut hanya mempunyai meja serta kipas namun tidak mempunyai kerusi serta plug untuk menggunakan k0mputer rlbaa dan sebagainya.

“Dinding bilik diperbuat daripada zink jadi saya masuk sekejap dan tidak tahan kerana sangat panas.

” Jadi sekarang saya duduk di dalam kereta ambil sedikit penghawa dingin sebab bilik itu terlalu pnas dan tidak layak diduduki,” katanya.

Sementara itu, rata-rata netlzen memberi maklum balas langkah diambil lihak sekolah itu adalah bagi melindung pelajar dan guru yang sudah div4ksin.

Ada juga yang menasihati guru berkenaan untuk menerima suntlkan v4ksin demi keselamatan semua serta keselesaan guru tersebut.

Bagaimana pun ruang k0men berkenaan telah ditutup pemilik akaun terbabit setakat jam12 tengah hari tadi

Video:

Sumber : Kosmo Online!

Via awattsyeikhh

Be the first to comment on "[VIDEO] ClKGU Ini Kec3wa Bila Pentadbir Sek0lah Aslngkan Dia Kerana Tidak Vaksln. Cikgu Ini Tunjuk Dimana Dia Kena Aslng."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*