[VIDEO] Ditudvh lal0k remp0h kereta lain, rakan dedah pemandu tr3ler sudah menigaI dunia

K3s berkaitan pemandu mab0k dan di bawah pengaruh  barang terIar4ng kerap kali berIaku. Lebih-lebih lagi melihatkan pemandu kenderaan berat yang sering dipandang neg4tif oleh beberapa pihak disebabkan lsv-lsv sebelum ini.

 

Namun, sebagai masyar4kat yang bijak, tidak seharusnya kita memuk0l rata tanggapan negatif dengan mengaitkan pemandu kenderaan berat dengan barang terlar4ng jika terjadinya kemal4ngan kerana boleh jadi pemandu dan kenderaan mengaI4mi masalah lain.

 

Pemandu treler ditud0h lal0k.

 

Hal ini samalah seperti perkongsian video salah faham yang dimuat naik semula oleh laman Facebook Galeri Lori Bas apabila seorang wanita dengan mudah menud0h seorang lelaki pertengahan usia dalam keadaan ‘lal0k’ kerana meremp0h beberapa buah kenderaan di pinggir jalan.

 

Rakan dedah pemandu treIer sudah menigaI dunia.

Video yang tular itu telah mendapat respon daripada pemandu lori yang lain dengan memaklumkan tud0han tersebut sama sekali tidak tepat kerana pakcik yang memandu treler berkenaan telah menigaI dunia disebabkan masalah jant0ng.

Boleh jadi ketika kej4dian dia telah mengaIami ser4ngan jant0ng dan tidak dapat mengawal kenderaan yang sedang dipandu.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai warganet telah menlnggalkan pelbagai k0men berhubung video yang tvIar itu.

Patutnya tanya dulu keadaan pakcik tu

Mereka juga berasa ralat dengan tindakan wanita yang merakam kerana menud0h pemandu tr3ler berkenaan dalam keadaan ‘lal0k’ sedangkan mungkin dia sedang naz4k setelah mengalmi ser4ngan jant0ng.

Dikesempatan itu, warganet telah mengucapkan salam takzlah kepada keluarga pemandu tr3ler yang dikenali sebagai Pakcik Shukri dan mendoakan agar r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sebabkan sib0k nak merakam, hiIang satu ny4wa.

Minta maaf la kak pada keluarga arw4h.

Innalillahiwainailahirajiun, salam takzlah buat ahli keluarga.

Tula aklbat suka2 vlral kan orang.

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang penjelasan mengenai haI tersebut dan video yang tvIar sejak dimuat naik oleh satu akaun TikT0k dikenali sebagai Anuar Sani.

Sumber: Facebook Galeri Lori Bas

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Ditudvh lal0k remp0h kereta lain, rakan dedah pemandu tr3ler sudah menigaI dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*